Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

 • Detta evenemang har redan ägt rum.

Gotlandsrundan 2021 – SÅ HÄR KÖR DU!

juli 4, 2021 @ 08:00 - augusti 31, 2021 @ 12:00

Gotlandsrundan 2021

4/7 till 31/8 2021

Årets Gotlandsrunda genomförs med digitala kontroller på Södra Gotland. För att delta behöver du en smartphone eller en surfplatta med internetanslutning över mobilnätet (eller en vän eller släkting med motsvarande tillgång) och så klart ett fordon i trafikdugligt skick. Det är en bra idé att ta med sig en kartläsare då det ju inte är tillåtet att hålla på med mobilen medan man kör.

Gotlandsrundan är i år öppen för deltagande under perioden 4 juli till och med 31 augusti. Det betyder att du själv bestämmer när du vill genomföra rundan. I år tävlar vi om äran. Det kommer inte att delas ut några priser men de lag som lyckats bäst kommer att publiceras här på vår hemsida. Ingen startavgift tas ut för årets runda.

Rundan består av 12 obemannade digitala kontroller som är placerade på södra Gotland. Starten går på Torget i Hemse (parkeringen utanför Coop). Kör man hela rundan på en gång blir det en ca 10 mil lång och härlig åktur!

Så här gör du för att köra årets Gotlandsrunda:

Kort beskrivning:

 1. Ta med dig en smartphone/surfplatta, ev. fika och trevligt sällskap och kör till Torget i Hemse
 2. Knappa in adressen play.gpsquiz.com i webbläsaren på din smarta telefon/surfplatta.
 3. Välj Gotlandsrundan 2021 och följ instruktionerna
 4. Navigera till de tolv kontrollerna i valfri ordning och besvara dem
 5. Skicka in dina svar

Lycka till!

Mer utförlig beskrivning:

 1. Ta med dig en smartphone/surfplatta, ev. fika och trevligt sällskap och kör till Torget i Hemse
 2. Knappa in adressen play.gpsquiz.com i webbläsaren på din telefon.

(Eventuellt får du upp en ruta på din telefon som frågar om du vill ge webbläsaren tillgång till enhetens plats. Det behöver du göra för att komma vidare i så fall.)

 1. Du kommer nu att se att det finns en tipspromenad i närheten som heter Gotlandsrundan 2021. Tryck på den gröna rutan med texten “Spela denna tipspromenad“. (Observera att du måste vara just på Torget i Hemse för att komma igång)
 2. Nu får du upp lite information om årets runda på din telefon. Läs den och tryck igen på den gröna knappen “Spela denna tipspromenad“.
 3. Nu ska du knappa in ett Namn på ditt lag och om du vill, din Epost-adress. Om du knappar in epost-adressen får du automatiskt ett e-postmeddelande när du svarat på alla frågor där du får reda på de rätta svaren och hur många rätt du hade.
 4. För att komma i gång trycker du sedan på knappen “Börja Spela
 5. Du får nu upp en karta på din mobil. På den syns vart alla kontroller är placerade, de är markerade med gröna kartnålar. Du kan göra kartan större eller mindre genom att zooma med fingrarna eller genom att trycka på plus- eller minusknapparna i bilden. Du kan flytta kartbilden genom att dra med fingret på skärmen. Den gula fyrkanten visar vart du är. Det går att växla mellan karta och flygbild.
 6. Kör till den kontroll du vill ta först. Den grå cirkeln visar området du behöver vara inom för att kunna besvara frågan. Alla kontroller är placerade på en plats där det går att parkera.
 7. När du är på plats får du antingen upp frågan automatiskt eller så får du picka med fingret på den gröna kartnålen för att se frågan (det funkar lite olika på olika telefoner). Observera att frågorna bara finns i mobilen, det sitter inga skyltar eller frågor utplacerade på de olika platserna. Läs frågan, fundera noga och markera det svar du tror är rätt genom att picka på det med fingret. Skicka in ditt svar på frågan genom att trycka på knappen “Skicka svar“. Tänk efter noga, det går inte att ändra ett inskickat svar.
 8. Kör till de andra kontrollerna i valfri ordning och besvara dem.
 9. När du svarat på alla kontroller får du upp en knapp med texten “Avsluta tipspromenad“. Tryck på den för att skicka in dina svar. Om du angav din epost-adress kommer du att inom några minuter få ett meddelande med ditt resultat.

Frågor och svar:

 • Varför blev det ingen vanlig Gotlandsrunda i år?
  – Hur mycket vi än vill återgå till det normala och träffas så som vi är vana så behöver vi ju tyvärr även i år tänka på att inte bidra till ytterligare smittspridning. Många av oss har förvisso redan fått vårt vaccin men det är också många som fortfarande väntar på att få sin första dos och inget vaccin ger ju heller ett 100-procentigt skydd hos alla som får det. En traditionell Gotlandsrunda lockar dessutom vid start och målgång fler deltagare och åskådare än vad som är tillåtet att ha vid en allmän sammankomst utomhus enligt nu gällande restriktioner.
 • Måste man ta alla kontroller i ett svep, eller kan man ta några en dag och resten senare?
  – Det verkar enligt rallykommitténs testande gå bra att komma tillbaka till rundan vid ett senare tillfälle. Det måste dock ske på samma telefon som du använde första gången du körde. Gå in på sidan play.gpsquiz.com när du vill återuppta rundan och tryck på knappen “Ja, jag vill fortsätta”.
 • Får vem som helst köra årets Gotlandsrunda?
  – Javisst! Ju fler desto bättre. Sprid gärna till vänner och bekanta.
 • Det står ‘Den här enheten stöder inte GPS’ när jag går in på sidan
  – Se till att surfa in på play.gpsquiz.com i webbläsarens adressfält istället för via t.ex. länk i ditt chattprogram eller sms, eftersom sidan då kanske visas i en intern webbläsare som inte har alla finesser.
  – Kolla om du har en annan webbläsare i telefonen (t.ex. Chrome eller Safari). Prova i så fall med den.

 

Detaljer

Start:
juli 4, 2021 @ 08:00
Slutar:
augusti 31, 2021 @ 12:00