Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Motorhistoriska dagen 2020 blir en enskild trevlig aktivitet!! OBS!

juni 6, 2020

I år pga av Coronapandemin är motorhistorska dagen i Lojsta den 6/6 som alla vet inställd.

I stället förordar Gotlands Veteranbilklubbs styrelse att vi i år firar genom att vi ställer ut/upp våra fordon så att de blir synliga för allmänheten och om det är möjligt att vi var o en kör en sväng och på så sätt visar upp den egna klenoden.

OBS att detta görs av var och en och att vi lagar efter läge och väder.

På detta sätt kan vi visa allmänheten våra historiska fordon på många platser på ön samtidigt.

Ha en fin motorhistorisk dag önskar styrelsen!

6:e juni är Motorhistoriska Dagen, håll utkik efter gamla fordon!

På Lojsta Slott firar ett vanligt år ca 2300 besökare Motorhistoriska dagen. I år ställs dock evenemanget in i på grund av Corona -pandemin.

I över 10 år har Gotlands Veteranbilklubb tillsammans med Gotlands Veterantraktorklubb, Ford Mustangklubben och Motorcykelhistoriska klubben tillsammans med Lojsta hembygdsförening firat den årliga Motorhistoriska Dagen den 6 Juni med att visa upp fler än 200 historiska fordon vid Lojsta Slott.

 I år är detta evenemang tyvärr inställt men fordonsägarna på Gotland kommer på uppmaning av Motorhistoriska Riksförbundet att visa upp sina historiska fordon på olika sätt, på olika platser. Det kan vara genom att ställa fram dem utanför garaget eller köra en runda på vägarna. Allt i syfte att visa upp det rullande kulturarvet för alla och envar. Så håll ögonen öppna: en gammal bil, traktor eller en historisk motorcykel kan dyka upp där du minst anar det!

Detaljer

Datum:
juni 6, 2020