Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

The Oldsmobile – när bilen kom till ön

september 10, 2017 @ 14:00 - 15:00

Invigning av utställningen “The Oldsmobile – när bilen kom till ön” på Gotlands Museum. Flera medlemmar i vår förening har varit delaktiga i projektet.

På söndag den 10/9 kl. 14.00 invigs The Oldsmobile – när bilen kom till Gotland i Fornsalens entré. Bilen som visas är av årsmodell 1904. Den är idag Gotlands äldsta bil och har funnits i familjen Appelquist ägo sedan 1928. Visningen av bilen har möjliggjorts genom ett samarbete mellan Gotlands Museum, Gotlands Veteranbilsklubb och familjen Appelquist.

I entrén kan man ta del av Oldsmobilens historia och hur bilen av en slump hamnade på Gotland. Här visas även bilder på de första bilarna på ön; bilar som då var en ägodel för de mest välbärgade och som mer liknade hästdragna vagnar.

Gotlands Veteranbilsklubb firar 50-årsjubileum 2017 och utställningen är en del av de evenemang som klubben anordnar under året.

– Det är väldigt roligt att Gotlands Museum vill samarbeta med Gotlands Veteranbilsklubb under vårt jubileumsår, säger Rune Larsson ordföranden i klubben.

Bilen kommer att visas i museets entré t.o.m. den 5/12.

Detaljer

Datum:
september 10, 2017
Tid:
14:00 - 15:00
Evenemang Kategori:

Plats